sâmbătă, 3 martie 2012

Secunda...timpul

                        Timpul-o noțiune pe care nu o pot defini. Dupa mine timpul este de doua feluri: cronologic și subiectiv. Celui cronologic trebuie sa ii fim sclavi și sa ne mutam ca niște piese de șah sau sa ne lăsăm duși de vânt ca niște frunze în fata lui. Asa mi s-a întâmplat și mie: mi-a fost luat de lângă mine cel pe care îl iubeam și cred ca încă îl iubesc și dus atât de aproape încât pot sa vad ce face, dar nu pot sa îl ajut sau sa îl sprijin când plânge și sa ma bucur alături de el când rade.
                        Timpul subiectiv este al nostru, al fiecărei ființe umane. Si totuși și acesta se lasă uneori influențat de cel cronologic. Daca as fi știut l-as fi oprit pe acesta când ma simțeam bine în bratele tale și tu nu voiai sa îmi dai drumu, dar cred ca nu l-as fi putut tine asa la nesfârșit pentru ca la exterior ar fi intervenit ceva care sa ma distrugă și sa distrugă bariera împotriva trecerii timpului. Si atunci pierderea ar fi fost și mai mare. Nu-i asa?
                        Ai grija caci dacă pierzi trenul vieții, o sa ramai într-o clipa suspendata din care numai ai scăpare nici măcar prin cel mai frumos sentiment, iubirea.

13 comentarii:

  1. Da corect timpu nu este devint, dar tu esti devina in ceea ce faci tu, nu lasa timpu sa te conduc, condul tu pe el prin actiunile pe care le faci, prin faptele si vorbele pe care le scrii in fiecare zi cu gesturile tale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc
      Dar timpul nu trebuie lasat sa ne conduca caci o face involuntar.

      Ștergere
  2. Timpul este o arhivă care se uzează şi nu face gălăgie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un fel ai dreptate,despre trecut si prezent,dar cu viitorul cum ramane?

      Ștergere
    2. Poate ar trebui doar sa ne gandim la prezent momentan..

      Ștergere
  3. Minunat...
    Într-adevăr ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc.
    O sa comentez aici la blogul tau caci acolo nu ma lasa.Ai dreptate gandurile doar in mormant ne vor parasii,si aproape toti avem impresia ca traim intr-o alta lume.Dar ce e pacat e ca nu ne dam seama ca suntem doar noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Timpul nu exista. N-am cum sa dezbat asta acum dar, pot sa te conving ca nu el este cel care face lucrurile sa se schimbe/intample. Numai actiunile sau evenimentele au impact asupra vietii noastre. Putem sa facem orice, oricand vrem, si avem destul "timp" pentru asta, crede-ma, viata e mai lunga decat se plange lumea; eu ma plang ca e mult prea lunga.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă timpul nu ne e priten atunci o să pierdem trenul...

    RăspundețiȘtergere